fbpx

video | Au pus în circulație bani falși în valoare de 10.000 de dolari, iar acum riscă până la 15 ani de închisoare

S-a încheiat urmărirea penală a unui grup criminal organizat specializat în punerea în circulație a dolarilor americani falși, cu nominalul de 50 și 100. Astfel, dosarul a fost expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Poliției, inculpații sunt patru bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, originari din municipiul Chișinău și raioanele Călărași și Glodeni. Anterior, aceștia au fost condamnați pentru diferite infracțiuni, cu ispășirea pedepselor în penitenciarele din Moldova și Uniunea Europeană, iar la reținerea a doi din ei, a fost stabilit faptul că aceștia anterior au fost anunțați în căutare.

În baza probelor acumulate, a fost deconspirată punerea în circulație a banilor falși – acțiune care a durat aproximativ șase luni. Excrocii reușeau să introducă valuta falsă prin achitarea ilegală pentru automobile, tehnică agricolă, cantități mari de carburanți la stațiile de alimentare PECO și produse alimentare. Activitatea infracțională a fost înfăptuită preponderent în zonele rurale ale republicii.

Bancnotele false erau de o calitate înaltă, ceea ce le-a permis inculpaților să efectueze operațiuni de schimb valutar, la agenți economici autorizați.

Ulterior, acestea au fost scoase din circuitul civil al bancnotelor falsificate, care în total constituie suma de peste 10.000 dolari americani.

Potrivit legii penale, punerea în circulație a banilor falși de către membri ai grupurilor criminale organizate se pedepsește cu închisoare de 7 la 15 ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button