fbpx

video | Atenție șoferi și pietoni! Poliția testează un nou sistem de documentare a încălcărilor rutiere

Inspectoratul General al Poliției (IGP) își consolidează capacitățile de digitalizare, prin implementarea sistemului inovativ ,,EUNOMIA TRAFFIC’’, care vine să perfecționeze procesul de documentare a încălcărilor rutiere, fără implicarea polițiștilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mașina inteligentă este dotată cu cititor de numere și cameră de 360 grade, ceea ce permite constatarea tehnică și științifică a abaterilor comise în trafic din ambele sensuri de circulație, prin monitorizarea și scanarea numerelor de înmatriculare ale unităților de transport din trafic, iar ulterior fixarea automată a acestora. 

Sistemul poate constata:

– depășirea limitei de viteză

– neacordarea priorității legale pietonilor

– purtarea convorbirilor telefonice în timpul deplasării

– încălcarea regulilor de oprire și staționare a vehiculelor

– provocarea situațiilor accidentare

– identificarea mijloacelor de transport care nu au fost supuse inspecției tehnice periodice 

– automobilele aflate în căutare, dar și alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. 

Menționăm că, sistemul a fost preluat în vederea sporirii capacității Poliției de monitorizare a respectării regulamentului circulației rutiere de către participanții la trafic, dar și dezvoltarea practicilor europene privind constatarea contravențiilor”, se arată într-un comunicat emis de Poliție.

Mașina inteligentă va fi testată pe o perioadă de două luni. La intervale periodice de timp IGP va prezenta statistica încălcărilor constatate în trafic.

Participații la traficul rutier sunt îndemnați să se deplaseze regulamentar pentru a nu fi subiecți ai documentării digitale.

Articole asemănătoare

Back to top button