fbpx

video | Ar fi transformat un apartament din capitală în laborator de creștere a canabisului. Ce sumă ar fi solicitat suspecții pentru un gram de droguri?

Trei tineri ar fi creat un laborator de cultivare și creștere a canabisului într-un apartament din capitală. Oamenii legii au documentat activitatea grupului în ultima lună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe lângă cultivarea, prelucrarea și comercializare plantelor de cânepă, aceștia sunt bănuiți și de contrabandă cu substanțe stupefiante. Pe 21 ianuarie 2020, având informația precum că unul dintre membrii grupului intenționează să transporte o cantitate de substanțe narcotice pentru comercializare, ofițerii antidrog, în comun cu procurorii, au efectuat acțiuni de urmărire penală și au reținut trei persoane cu vârstele cuprinse între 20 și 25 de ani.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate plante de cânepă uscate, pregătite pentru prelucrare, 0,5 kilograme de marijuană, obiecte destinate producerii, prelucrării și consumului de droguri, dar și peste 150 de pastile psihotrope de tip Subutex și Alprazolam, aduse pe cale de contrabandă din Franța.

Drogurile erau vândute cu 100 – 150 de lei pentru un gram, iar prețul unei pastile de Subutex varia între 800 și 1000 de lei. Dacă bănuiții reușeau să comercializeze drogurile, aceștia urmau să obțină un venit de aproximativ 200.000 de lei.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 ore, iar procurorii vor solicita plasarea lor în arest pentru 30 de zile. Dacă instanța îi va găsi vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de închisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button