fbpx

video | „Apreciere pentru răspândirea valorilor culturale românești”. Opt personalități din Republica Moldova au primit medalia „Centenarul Marii Uniri”

Opt personalități din Republica Moldova au primit medalia „Centenarul Marii Uniri”. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele român, Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Distincția reprezintă „apreciere pentru răspândirea valorilor culturale românești”. Au fost decorați scriitoarea Teodora Rotaru, directoarea Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, directoarea executivă a Complexului „Vatra Neamului”, Viorica Moraru, muzicianul Nicolae Botgros, actorul Sandu Grecu, lingvistul Alexandru Bantoș, scriitorul Vitalie Ciobanu și artistul Tudor Ungureanu.

Medaliile au fost conferite la Ambasada României la Chișinău de Ziua Limbii Române. La eveniment au mai participat secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu și senatorul Viorel Badea.

Ceremonia s-a desfășurat în contextul evenimentul organizate de Ambasada României cu ocazia marcării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button