fbpx

video | Agricultorii, din nou în fața Executivului. „Nu putem construi rachete, dar puteam face pâine și vinuri gustoase”

Un grup de agricultori s-au adunat din nou la manifestație în fața Guvernului. Aceștia solicită să le fie auzite solicitările.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fermierii sunt convinși că pe conturile guvernamentale există bani pentru a le oferi îndemnizațiile care le-au fost promise. Tot astăzi, 22 decembrie, aceștia au anunțat că merg cu tractoarele spre vama Leușeni. În cazul în care responsabilii din Guvern și Parlament nu le vor soluționa problemele, ei amenință să blocheze punctul de trecere a frontierei.

Amintim că fermierii protestează de mai mult timp, fiind nemulțumiți de unele prevederi ale politicii bugetar-fiscale, care, potrivit lor, le-ar aduce pagube, dar și cerând compensațiile care le-au fost promise după ce culturile de grupa a doua au fost afectate de secetă. Luni, 21 decembrie, aceștia au amenințat că vor bloca vama Tudora.

Săptămâna trecută tehnica a ajuns în fața Legislativului, iar manifestanții erau gata să urce pe scări cu tractoarele. În urma evenimentului, mai mulți ofițeri ar fi fost răniți, iar jurnaliști – stropiți cu gaz lacrimogen.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button