fbpx

video | A început demolarea clădirii Filarmonicii. Imagini cu tehnica de la fața locului

La Filarmonica Națională Serghei Lunchevici au început lucrările de demontare a deșeurilor și a materialelor constructive deteriorate în urma incendiului din luna septembrie a acestui an.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lucrările sunt efectuate de o companie abilitată în domeniu. La fața locului pentru executarea acțiunilor sunt antrenați șapte muncitori cu trei unități de tehnică grea.

Potrivit estimărilor realizate de compania responsabilă de demontare, lucrările ar putea dura aproximativ zece zile. Pentru gestionarea situației la Filarmonică va continua activitatea Statului Major al IGSU, care pe parcursul demontării materialelor va monitoriza activitatea.

După ce vor fi înlăturate deșeurile, experții în domeniu vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor expune asupra următoarelor etape.

La numai o zi de la incendiul care a devastat clădirea Filarmonicii Naționale, pe 25 septembrie, Ministerul Finanțelor a deschis trei conturi, unde pot fi făcute donații pentru restaurarea și raparația clădirii. De la deschiderea conturilor și până la începutul lunii noiembrie, a fost adunată o sumă totală de 1.027.098,36 lei.

Amintim că, pe 24 septembrie, la Filarmonica Națională a izbucnit un incendiu de proporție. Flăcările ar fi pornit de la anexa unui acoperiș. Potrivit informațiilor preliminare publicate de autorități, a fost afectată o suprafață de aproximativ 3500 de metri pătrați.

Articole asemănătoare

Back to top button