fbpx

video | A ascuns țigările în Lexus, dar patrupedul de la frontieră l-a lăsat fără mașină. Nero a găsit dosite 400 de pachete

Peste 400 de pachete de țigări au fost „mirosite” de patrupedul Nero al Poliției de Frontieră. Produsele de tutungerie erau dosite într-un Lexus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În după-amiaza zilei de 20 aprilie, pe direcția ieșire din țară, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați s-a prezentat un bărbat de 33 de ani, care deține dublă cetățenie. Acesta conducea vehiculul înmatriculat în Irlanda.

La efectuarea controlului de frontieră, polițiștii au sesizat lucrătorii vamali că ar exista suspiciuni asupra autoturismului. În cadrul procesului de control pe linia de competență a Serviciului Vamal, tânărul a semnat declarația pe proprie răspundere, comunicând că nu ar avea nimic de declarat.

Totuși, în baza analizei de risc, s-a decis aplicarea unui control suplimentar, cu implicarea câinelui de serviciu. Ca urmare, fiind alertați de semnalul patrupedului, oamenii legii au descoperit în aripile laterale ale părții din față a caroseriei și sub bancheta din spate 419 pachete de țigări, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Bărbatul, care este și posesorul legal al mijlocului de transport, a recunoscut că marfa îi aparține, declarând că intenționa să realizeze țigările pe piața neagră din România. Pe caz a fost întocmit proces verbal de reținere în comun. Țigările au fost ridicate, iar mașina – indisponibilizată până la stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button