fbpx

foto, video | Un lup ar fi fugit de la o grădină zoologică improvizată și s-a plimbat prin Dănceni. Localnicii, rugați să fie vigilenți

Un lup ar fi evadat de la o grădini zoologică improvizată în raionul Ialoveni. Animalul s-a plimbat prin sat, a fost prins spre seara, iar dimineața a evadat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazul a fost relatat pe rețelele de socializare de către primărița Victoria Butuc Guranda. Aceasta a povestit că animalul „a stat la sfat” cu bătrânii care așteptau rândul la poștă, a întâlnit mai mulți copii, s-a plimbat pe malul iazului, iar spre seara a decis să fure o găină, dar a fost prins de proprietar.

Acesta i-a dat mâncare și apă lupului, dar la închis peste noapte, astfel încât dimineața animalul sălbatic să fie preluat de specialiști. Până la zori, însă, acesta a evadat.

„Am înțeles că ar fi fost văzut prin preajma unei baze de odihnă din pădure, unde este improvizat un mini zoo. Cât de legal sunt ținute acele animale urmează să ne documentăm. Spre seară am fost să întreb dacă nu cumva au pierdut un lup, fapt confirmat de domnul de la pază”, a povestit funcționara marți, menționând că un băiat, care nu este localnic, căuta un câine lup pe parcursul zilei.

Miercuri dimineața, însă, ea a publicat o nouă imagine, cu ușa deteriorată a încăperii unde se afla lupul, anunțând că animalul a evadat. Aceasta a îndemnat localnicii să fie vigilenți și să anunțe Primăria dacă observă animalul.

Foto: Victoria Butuc – Guranda via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button