fbpx

Veteran de război, reținut în regiunea transnistreană. Promo-LEX solicită autorităților să asigure eliberarea imediată a acestuia

A fost reținut Dorel Roșca, un fost veteran al războiului de pe Nistru. Acesta urma să ajungă în satul Corjova pentru a aduce un omagiu de rămas bun unui alt veteran, Valeriu Mițul, decedat la 2 octombrie 2021. Bărbatul a fost oprit în dimineața zilei de 5 octombrie, la pretinsul post vamal din satul Lunga, raionul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de facto de la Tiraspol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update) Dorel Roșca a fost eliberat de către așa-zisele forțe de ordine transnistrene. Potrivit ex-deputatului Chiril Moțpan, care a publicat o poză în care apare și Dorel Roșca, ultimul a fost interogat timp de cinci ore de către colaboratorii așa-numitului minister de securitate de stat.

Știrea inițială:

Dorel Roșca se afla împreună cu alți doi veterani ai războiului de pe Nistru, Chiril Motpan și Constantin Covrig. La intrare în satul Corjova, accesul veteranilor a fost îngrădit de către reprezentanții structurilor de forță din regiunea transnistreană.

Peste o oră de verificări, așa-numita miliție locală a informat veteranii că Dorel Roșca este anunțat în urmărire în regiunea transnistreană, fiind ulterior reținut arbitrar și escortat la sediul „miliției” din Dubasari.

„În acest context, Asociația Promo-LEX solicită autorităților constituționale, inclusiv Biroului Politici de Reintegrare, să asigure eliberarea imediată și necondiționată a lui Dorel Roșca și să depună eforturi suplimentare pentru a rezolva problema reținerilor și restricțiilor abuzive efectuate de către administrația de facto de la Tiraspol”, scrie Promo-LEX.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button