fbpx

Veaceslav Platon rămâne în detenție în Moldova. Procuratura a respins solicitările Ucrainei și Rusiei în privința acestuia

Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat autorităților din Ucraina și Federația Rusă despre imposibilitatea satisfacerii solicitării de întoarcere a lui Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei și, respectiv, de extrădare a acestuia către Federația Rusă. Decizia a fost luată după ce PG a examinat demersurile parvenite de la colegii din cele două state. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Având în vedere că inculpatul Platon deține cetățenia Republicii Moldova și își ispășește pedeapsa penală pe cauza pe care a fost condamnat, și în același timp, este vizat în alte dosare pe care urmărirea penală este în desfășurare, iar în lipsa lui ar putea fi încălcat termenul rezonabil al cercetărilor și, în consecință, s-ar leza drepturile și interesele părților vătămate, Procuratura Generală nu poate satisface demersurile colegilor din Ucraina și Federația Rusă, ambele fiind respinse”, se arată într-un comunicat al instituției.

Amintim că procurorul general al Ucrainei a solicitat, printr-un demers datat la 10 decembrie 2019, întoarcerea lui Veaceslav Platon în Ucraina pentru efectuarea procedurilor legale privind adoptarea unei decizii finale în ce privește solicitarea Republicii Moldova de extradare a acestuia. Totodată, la 11 decembrie 2019, Procuratura Generală a Federației Ruse a expediat un demers prin care solicita extrădarea acestuia pentru a fi tras la răspundere penală pentru o serie de infracțiuni grave, comise pe teritoriul Rusiei.

În prezent, Platon își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.13 după ce a fost condamnat pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă. De asemenea, acesta continuă să fie cercetat penal și pe alte capete de acuzare, cum ar fi: evaziune fiscală, cauzare de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere și delapidarea averii străine.

Articole asemănătoare

Back to top button