fbpx

Veaceslav Platon a plecat la Londra. Ar intenționa să ceară azil politic în Marea Britanie

Veaceslav Platon a plecat la Londra. Conform jurnal.md, acesta ar intenționa să ceară azil politic în Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ion Crețu, avocatul controversatului om de afaceri a confirmat plecarea din țară a clientului său, notează sursa citată, cu referire la SafeNews. El, însă, nu a oferit detalii despre scopul deplasării și nici nu a precizat dacă acesta ar urma sau nu să revină în Republica Moldova.

Între timp, juristul PAS. Sergiu Litvinenco, susține că o asemenea plecare nu ar fi fost posibilă fără acceptul procurorului general. Politicianul notează pe pagina sa de Facebook că ar fi fost „obligatorie cel puțin o interdicție de a părăsi țara” și se arată sceptici în privința explicațiilor pe care le-ar putea avea șeful Procuraturii în această situație.

Totodată, deschide.md scrie că „la insistența procurorilor, Veaceslav Platon a fost scos de la consemn” și a decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău, la bordul cursei 9U 833. Autoritățile ar fi aflat abia spre seară despre acest fapt, iar Platon ar avea bilet retur.

Amintim că Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare, după ce pe 1 iunie, în cadrul unei ședințe de judecată, procurora de caz Elena Ceruța a anunțat că renunță la toate capetele de acuzare. Omul de afaceri, bănuit de spălare de bani, a ajuns în fața justiției din Republica Moldova 2016, iar în 2017 a fost condamnat pla 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button