fbpx

Vaccinare pentru toți! Etapa a 3-a de imunizare va începe în Republica Moldova din 11 mai

Cea de-a treia etapă de vaccinare anti-COVID în Republica Moldova va începe din 11 mai curent. Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit vinerii în ședință pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19.

Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.

Ministerul Sănătății menționează că în prezent continuă prima și a doua etapă de vaccinare, care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces. Până acum, în total au fost vaccinate 171.820 persoane.

ZUGO precizează că în Republica Moldova vor ajunge astăzi încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca, donat de Guvernul României.

Vezi și: Chișinău: Lista centrelor de vaccinare unde te poți imuniza împotriva COVID-19

Articole asemănătoare

Back to top button