fbpx

„Va permite o mai bună înțelegere a fenomenului”. Reglementările anti-bullying în educație, susținute de către Guvern

Inițiativa legislativă de modificare a Codului educației în vederea reglementării noțiunii de bullying în sistemul educațional, precum și a principiului nonviolenței este susținută de către Guvern. Potrivit proiectului, noțiunea de bullying va fi introdusă în scopul concretizării, evidențierii caracteristicilor acestui fenomen, al delimitării cercului de subiecți și locului în care se pot produce situații de bullying. Un aviz în acest sens a fost aprobat miercuri, 17 noiembrie, de către Executiv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În prezent, noțiunea de bullying nu este reglementată. Includerea acestui termen în Codul educației va permite o mai bună înțelegere a fenomenului și va constitui un punct de pornire pentru reglementările anti-bullying promovate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Proiectul mai prevede că în termen de o lună de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Educației și Cercetării va aproba Metodologia cu privire la prevenirea și combaterea bullying-ului”, se arată în comunicatul emis de Guvern.

Ministerul Educației și Cercetării întocmește simestrial un raport privind cazurile suspecte și confirmate de violență, neglijare, exploatare și trafic a copilului. Datele menționate sunt publice și pot fi consultate pe pagina oficială a ministerului: https://mecc.gov.md/ro/content/prevenirea-si-combaterea-violentei.

Amintim că deputații Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Angela Munteanu-Pojoga și Eugeniu Sinchevici, au prezentat proiectul de lege privind modificarea Codului Educației.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button