fbpx

Unul a dat cu mașina peste Cebotari, altul a păzit nunta fiului lui Chicu: Mai mulți angajați SPPS, decorați de Dodon

Unul dintre ei a dat cu mașina peste deputatul Pro Moldova Vladimir Cebotari în timpul unui protest de la șediul Președinției, iar altul a păzit nunta fiului lui Ion Chicu. Este vorba despre doi colaboratori ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), care au fost decorați, pe lâgă alții trei, de președintele în exercițiu, Igor Dodon, scrie Ziarul de Gardă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon a decorat cinci colaboratori SPPS cu ordine și medalii.

„Distincțiile de stat se conferă pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, contribuție la organizarea și desfășurarea măsurilor”, se arată în decretul semnat de președintele în exercițiu.

Ordinul „Credință Patriei” clasa III i-a fost conferit locotenentului-colonel în rezervă, Alexandru Odainic.

 

Alți trei colaboratori SPPS au primit Medalia „Meritul Militar”. Este vorba de coloneii Oleg Ghiba și Gheorghe Josanu și maiorul Sergiu Țurcanu. Iar colonelul Svetlana Țurcanu a primit medalia „Meritul Civic”.

Colonelul Oleg Ghiba este cel care în iulie 2020 l-a laut pe deputatul „Pro Moldova”, Vladimir Cebotari, pe capota unei mașinidin dotarea Serviciului Protecție și Pază de Stat, la volanul căreia se afla. Incidentul a avut loc în timpul unui protest organizat la sediul Președinției, după ce deputatul PSRM, Ștefan Gațcan, dispăruse fără urmă, după ce a anunțat că îi părăsește pe socialiști și aderă la „Pro Moldova”.

Atunci Ghiba a încercat să fugă de la locul faptei, dar Cebotari mai că nu a urcat în mașină pentru a-l opri. Colaboratorul SPPS spune atunci că nu i-a făcut nimic deputatului și că acesta „a sărit singur peste mașină”.

Maiorul Sergiu Țurcanu, un alt colatorator decorat de Igor Dodon, este unul din angajații SPPS care în august 2020 au asigurat securitatea la nunta fiului premierului Ion Chicu.Țurcanu este chiar cel care în discuțiile cu presa, din zona din apropierea vinăriei, s-a scăpat cu vorba și a spus că este organizată o nuntă.

Serviciul a refuzat să precizeze câți ofițeri au supravegheat faimoasa nuntă organizată de Chicu, pentru că ar fi o informație secretă. În același răspuns, instituția a precizat că responsabili de protecția evenimentului au fost paznicii localului, iar agenții de stat au verificat doar căile de acces, mai scrie sursa citată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button