fbpx

Unii alegători vor fi luați la întrebări după ce votează. În 67 de secții vor fi efectuate sondaje de opinie

În cadrul turului doi al alegerilor locale generale, la ieșirea din 67 de secții de votare din capitală sunt  efectuate sondaje de opinie de tip exit-poll. Acestea sunt realizate de către Asociația pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova în cooperare cu Compania de consultanță politică „Poliexpert”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru chestionare au fost contractate două întreprinderi specializate: Compania de Cercetare Sociologică și Marketing „FOP-STAR” și Institutul de Marketing și Sondaje „IMAS NVENT”. În context, CEC a acreditat 164 de persoane desemnate să efectueze sondajul de opinie și a aprobat modelul legitimaţiei operatorului de interviu.

Potrivit sociologilor, citați de radiochisinau.md, anonimatul intervievaților se va respecta, iar datele exit-poll vor oferi mai multe detalii despre preferințele alegătorilor decât cele oficiale, furnizate de Comisia Electorală Centrală. Astfel, se vor stabili categoriile socio-demografice care au susținut candidații, preferințele în dependență de vârstă, limbă de comunicare, dar și motivație de a vota un anumit concurent electoral.

Articole asemănătoare

Back to top button