fbpx

„Unele cheltuieli, ineficiente”: Circa 2,4 milioane de lei, plătiți pentru întreținerea reședinței de stat de la Condrița, în 2020

Circa 2,4 milioane de lei din totalul planificat de 2,6 milioane de lei. Atât a fost scos din haznaua statului pentru întreținerea vilei prezidențiale, în anul 2020. Potrivit secretarului general al Președinției, Andrei Spînu, o mare parte din bani au fost direcționați către plata salariilor, dar și cheltuieli obișnuite. Totuși, Spînu a punctat faptul că au existat și cheltuieli ineficiente. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Credem că au fost anumite cheltuieli făcute ineficient. Anul trecut, au fost cheltuiți 75 de mii de lei pentru internet, iar alrți 50 de mii de lei au fost cheltuiți pentru întreținerea havuzului. Astfel de cheltuieli nu își aveau rostul”, a declarat Spînu

Pentru 2021, pentru întreținerea vilei de la Condrița a fost planificat un buget de 2,3 milioane de lei.

Cheltuielile pentru acest an s-ar fi redus cu 40-50%, susține Spînu.

Andrei Spînu a mai declarat că, momentan, reședința de la Condrița are 21 de angajați care lucrează pe ture.

„Salariile sunt mici. Aceștia lucrează în ture, iar salariile sunt de aproximativ 1.200 – 1.400 de lei, în funcție de poziția pe care o dețin”, a adăugat acesta.

Anterior, președinta Maia Sandu a declarat că își dorește să reducă cheltuielile pentru întreținerea clădirii. Însă, până acum, nu a fost găsită o soluție.

Potrivit lui Spînu, până acum au venit mai multe propuneri cu privire la exploatarea spațiului. Totuși, o decizie nu a fost luată în acest sens.

„Vom anunța când vom avea o soluție pentru a folosi această clădire în interes public. Sunt mai multe idei venite de la mai multe asociații și persoane”, a declarat Spînu.

De menționat este faptul că odată ce a devenit președintă, Maia Sandu a afirmat că nu va locui la Condrița, dar va continua să trăiască în apartamentul său din Chișinău.

Tototdată, în spațiul public a fost lansată o petiție. Semnatarii au cerut ca vila să găzduiască un centru pentru victimele violenței domestice.

Citește și: Reședința prezidențială de la Condrița și-a deschis ușile pentru jurnaliști. Cum arată interiorul edificiului

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button