fbpx

Unde a fost încarcerat Cristian Rizea, până ce justiția româna va decide unde își va executa pedeapsa

Preluat sub escortă de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, după ce a fost extrădat de autoritățile din Republica Moldova, Cristian Rizea a fost încarcerat noaptea trecută în Penitenciarul din Vaslui, au confirmat oficialii instituției, pentru Libertatea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit sursei citate, Cristian Rizea va rămâne la Penitenciarul Vaslui pe durata perioadei de acomodare – carantina, cum se denumită oficial – timp în care se va finaliza procedura privind stabilirea închisorii unde va fi executată pedeapsa. Perioada de carantină în cazul persoanelor încarcerate se întinde pe durata a 21 de zile.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv pe 18 martie 2019, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Înainte de a fi condamnat definitiv, el s-a stabilit în Republica Moldova, unde a solicitat azil politic. Cererea i-a fost respinsă. După ce luna trecută a pierdut și procesul privind anularea decretului prin care i s-a respins cererea de azil, Rizea a fost declarat de autoritățile moldovene indezirabil. „O măsură asigurătorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică”, au transmis autoritățile de la Chișinău.

Vezi și: Cristian Rizea a fost declarat indezirabil pe teritoriul R. Moldova și predat autorităților din România

Articole asemănătoare

Back to top button