fbpx

Un spital din Republica Moldova nu mai face față fluxului mare de infectați cu COVID-19

Secția de boli infecțioase din Ceadîr-Lunga nu mai are locuri disponibile, iar autoritățile au decis să pună la dispoziția pacienților o nouă secție la Comrat. Astfel, în Găgăuzia va mai fi deschis un centru de asistență medicalp pentru pacienții infectați cu COVID-19, potrivit gagauzinfo.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ministerul Sănătății a emis un ordin, iar din 6 august deschidem încă o secție COVID-19, la Comrat, întrucât la Ceadîr-Lunga locuri nu mai sunt”, a menționat șefa Direcției sănătate și protecție socială din Găgăuzia, Svetlana Duleva.

În prezent, în secția COVID-19 din Ceadîr-Lunga sunt ocupate 22 din 24 de locuri, însă numărul celor infectați crește. În instituția medicală se tratează pacienți din trei raioane, potrivit directoarei spitalului, Natalia Popazoglo.

„Secția noastră și-a reluat activitatea din 19 iulie. Dacă inițial aveam câte 2-3 pacienți, iar în unele zile – niciunul, în prezent, în fiecare zi avem pacienți noi. Și vin mai mulți decât se externează. Ne sunt aduși pacienți din Ceadîr-Lunga, Comrat și Basarabeasca, de aceea, nu îi vom putea primi pe toți”, a mai menționat Natalia Popazoglo.

La Comrat vor fi disponibile 17 locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19. Dacă numărul bolnavilor va creste, spitalul va fi suplimentat cu până la 75 de locuri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button