fbpx

Un laborator privat din Republica Moldova confirmă prezența tulpinii britanice de COVID-19: Există număr mare de probe pozitive

Unul dintre laboratoarele private din Republica Moldova a început recent testarea la tulpina britanică de COVID-19. Reprezentanții centrului medical afirmă că printre cazurile de îmbolnăvire există un număr mare de infectare cu acest tip al maladiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit specialiștilor, Agenția Națională de Sănătate Publică este informată despre persoanele diagnosticate cu versiunea britanică a bolii. De menționat este și faptul că luni dimineața, primarul capitalei a anunțat, cu referire la Ministerul Sănătății, că acest tip al infecției a fost depistat în Republica Moldova.

Chiar dacă Ministerul Sănătății confirmă că laboratoarele private depistează versiunea britanică de COVID-19, un anunț public oficial nu a fost făcut încă în acest sens. Anterior, premierul interimar Aureliu Ciocoi anunța că există rezultate preliminare, furnizate de laboratoarele germane, precum vă tulpina ar fi ajuns în Republica Moldova.

Anterior, mai mulți specialiști au bătut alarma, anunțând că noua versiune de COVID-19 ar putea fi prezentă în Republica Moldova. Aceștia raportau că vechile protocoale de tratament au devenit mai puțin eficiente, simptomele se deosebesc, iar numărul tot mai mare de bolnavi și pneumoniile frecvente la copii ar indica prezența maladiei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button