fbpx

Un fost secretar de stat, numit director de spital în ultima zi de muncă a Alei Nemerenco. Cum explică ex-ministra?

Chiar în ultima sa zi de muncă, ex-ministra Sănătății a Guvernului Sandu – Ala Nemerenco – a numit la funcția de director al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” un fost secretar de stat. Despre aceasta a vorbit ex-ministra Guvernului Filip, Ruxanda Glavan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a publicat și ordinul de învestire, arătându-și nemulțumirea față de acest pas.

„Recent, o mare „realizare” a fostei ministre Nemerenco a fost anunțată cu mult fast – modificarea Regulamentului privind numirea în funcție (pe bază de concurs) a conducătorilor instituțiilor medico-sanitare publice. Schimbările trebuiau să asigure o transparență și meritocrație maximă în procesul de numire în funcție a conducătorilor, iar cireașa de pe tort era crearea unei comisii care verifică reputația candidatului și decide dacă îl admite sau nu la concurs. Ce să mai?! A ieșit un concurs în stilul fostului Guvern, unul absolut neconstituțional, pe care noi cu siguranță îl vom contesta!”, a declarat Glavan.

Pe de altă parte, Nemerenco a venit cu o reacție prin care își explică decizia.

„Da, l-am numit pe fostul secretar de stat Alexandru Voloc în funcția de director interimar la IMSP Spitalul Clinic de Boli Contagioase până la desfășurarea concursului dintr-un singur motiv – la demisia fostului conducător al spitalului, pe timpul încă a fostei conduceri a Ministerului, situația a fost atât de critică, încât nimeni nu a dorit să accepte interimatul, Ministerul de atunci fiind nevoit să detașeze un vicedirector de la un alt spital pe o perioadă scurtă care s-a cam întins.

Având în vedere că funcția chiar și de interimar este vacantă, deoarece detașarea înseamnă doar asumare de obligațiuni, am considerat că Alexandru poate ocupa acest interimat și are toate abilitățile de a se ocupa cu toate problemele spitalului care sunt majore. Mai departe, conducerea Ministerului se va clarifica cu concursul pe care îl vor desfășura”, a scris oficiala.

Articole asemănătoare

Back to top button