fbpx

Un ex-angajat al INSP și complicele său, trimiși în judecată pentru tentativă de contrabandă cu țigări

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a doi chișinăuieni care în iulie 2021 au încercat să scoată din țară, peste 60.000 țigări, cu valoarea de peste 113.000 lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șoferul cu vârsta de 35 de ani s-a prezentat la postul vamal Leușeni, la miez de noapte și a declarat că transportă patru pasageri spre Germania, în automobilul pe care-l conducea, cu numere din Lituania. Însă, inspectorii vamali i-au deconspirat încercarea acestuia și organizatorului infracțiunii de contrabandă: cele patru mărci de țigări erau ascunse în podeaua și portbagajul automobilului.

Acestea au fost indisponibilizate, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra automobilului folosit la comiterea infracțiunii, a fost aplicat sechestru, în vederea ulterioarei confiscări, în folosul statului.

Cel de-al doilea învinuit, cu vârsta de 29 de ani, a avut rolul de organizator al infracțiunii, iar în acea perioadă era angajat al Inspectoratului Național de Securitate Publică. Acesta, de comun cu un alt complice (care este investigat în continuare), supravegheau de la distanță, din alt automobil, parcursul pe traseu al automobilului primului învinuit, precum și acțiunile acestuia în vamă.

Potrivit legii penale, contrabanda se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, figuranții din dosare se prevalează de prezumția nevinovăției.

Articole asemănătoare

Back to top button