fbpx

Un belarus cu permis fals, deconspirat de polițiștii de frontieră. Cum a obținut documentul?

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au identificat în fluxul de călători un cetățean al Republicii Belarus, care deținea asupra sa acte falsificate. Cazul a fost consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru formalitățile de control al trecerii frontierei de stat s-a prezentat un șofer la volanul unui vehicul de model „cap tractor Volvo”, ce tracta semiremorca de „model Schimitz”, ambele având numere de înmatriculare belaruse.

În cadrul verificării a apărut suspiciunea că permisul de conducere ar avea semne de falsificare. În context, persoana a fost supusă controlului suplimentar, solicitându-se să fie prezentate toate actele pe care le deține. Astfel, în portmoneul bărbatului de 30 de ani a fost depistat și certificatul de competență profesională, iar ca urmare a cercetării minuțioase cu tehnica din dotare, polițiștii de frontieră au constatat că ambele documente nu sunt veridice.

Audiat, cetățeanul belarus a relatat că în anul 2017, aflându-se în orașul Moscova, prin intermediul unei persoane necunoscute și-a perfectat permisul de conducere contra cost, fără a menționa suma oferită. Totodată, el a comunicat că nu avea dreptul de a circula cu o remorcă cu cisternă, dar a apelat la o persoană necunoscută de pe un site de socializare pentru a obține și certificatul de competență profesională, care l-ar fi costat 20 de euro.

Conform procedurii legale, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire a actelor false. Documentele depistate au fost ridicate pentru transmiterea ulterioară la expertiza tehnico-științifică.

Articole asemănătoare

Back to top button