fbpx

Un bărbat din Hâncești, condamnat la 13 ani de închisoare pentru omor intenționat

Procuratura Generală informează că, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 25 august 2022, un bărbat în vârsta de 44 ani, originar din Hâncești, a fost condamnat la 13 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru vătămarea intenționată gravă a integrității corporale și a sănătății, care este periculoasă pentru viață și care a provocat decesul victimei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit probelor administrate în ședința de judecată, procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au demonstrat vinovăția bărbatului în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Așadar, bărbatul a fost învinuit că, în noaptea de 7 martie 2019, în timp ce se afla pe teritoriul unor garaje din sectorul Ciocana al capitalei, urmare a unui conflict apărut cu victima, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 69 ani, i-a aplicat acestuia multiple lovituri cu mâinile și picioarele în diferite regiuni ale corpului, care urmare a leziunilor corporale primite a survenit decesul ultimului.

Precizăm că, în vederea asigurării executării pedepsei penale aplicate, în privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată până când sentința de condamnare va deveni definitivă.

Menționăm că, în procesul de audiere, persoana condamnată nu și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii incriminate.

Subsidiar, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părții civile a sumei de 120 000 lei, cu titlu de prejudiciu moral.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Articole asemănătoare

Back to top button