fbpx

Un bărbat a ajuns din nou în izolatorul CNA, după ce ar fi primit 5500 de euro pentru soluționarea mai multor dosare în instanță

Un bărbat a ajuns pentru a doua oară pe mâna ofițerilor și procurorilor anticorupție, după ce a fost denunțat la Centrul Național Anticorupție (CNA) de soția unui fost coleg de celulă. Femeia s-a plâns că acesta i-ar fi cerut 5500 de euro pentru a soluționa dosarele soțului în instanță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit datelor anchetei, în timp ce își executa măsura preventivă sub formă de arest la Penitenciarul nr. 13, după ce a fost reținut de CNA pentru trafic de influență, bănuitul a aflat că bărbatul cu care împărțea celula este vizat în mai multe cauze penale.

Când a fost transferat în arest la domiciliu, acesta s-a întâlnit cu soția inculpatului și i-ar fi propus să-l ajute să scape de dosare. Acesta i-ar fi dat asigurări femeii că poate influența judecători de la Curtea de Apel Chișinău și procurorii în gestiunea cărora se aflau cazurile soțului ei, iar pentru serviciile lui ar fi pretins 5 500 de euro mită. La scurt timp, bărbatul ar fi primit 3 000 de euro, iar ceilalți bani urmau să fie transmiși ulterior.

CNA a deschis un dosar penal pe trafic de influență, efectuând cercetări pe marginea cazului. Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în timp ce primea a doua tranșă din mita pretinsă, în sumă de 2 500 de euro, bani transmiși sub controlul CNA. Acum, bănuitul este reținut pentru 72 de ore şi riscă închisoare sau amendă penală în cazul în care va fi găsit vinovat.

 

Articole asemănătoare

Back to top button