fbpx

ultima oră, update | Dorin Damir va mai petrece încă 30 de zile în arest preventiv

Update (13:00)

Dorin Damir rămâne în arest încă pentru 30 de zile. Acesta se va afla la Penitenciarul nr. 13, conform unei decizii a magistraților de la Judecătoria Ciocana.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Damir nu a fost prezent în sală. Potrivit TV8, el a refuzat să se prezinte în fața instanței de judecată. Precizăm că acesta este vizat în dosarul privind  activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Știrea inițială

În aceste clipe, ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) solicită în instanța de judecată prelungirea cu 30 de zile a termenului măsurii preventive – arestul, pentru primii trei reținuți în dosarul fostei Direcții 5 a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Urmează ca magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana să se pronunțe.

Cei trei au fost reținuți în urma mai multor percheziții desfășurate de procurori, în colaborare cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Amintim că luni, 2 august, Procuratura Anticorupție a solicitat arestarea și anunțarea în căutare a lui Veaceslav Platon.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button