fbpx

ultima oră | MAI: Anchetatorii au identificat și alte resturi ale rachetei descoperite la Briceni

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că au fost identificate și alte resturi ale aceleași rachete descoperite luni, 5 decembrie, într-o livadă din apropierea orașului Briceni. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi, aria de cercetarea a fost extinsă, iar anchetatorii au identificat și alte câteva resturi ale aceleiași bucăți de rachetă, descoperită ieri de patrula de Poliție”, comunică MAI.

Poliția de Frontieră a deschis dosar de urmărire penală care, conform prevederilor legale, va fi transmis procurorilor, ca autoritate competentă în materie penală, pentru incidente de acest tip.

La finalizarea cercetărilor la fața locului și încheierea procedurilor ce țin de competențele secției de urmărire penală a Poliției de frontieră, probele și documentele vor fi transmise către Procuratura penru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Pe fondul noului atac cu rachete asupra Ucrainei de luni, 5 decembrie, fragmente dintr-o rachetă uriașă au fost descoperite într-o livadă din apropierea oraşului Briceni. Obiectul exploziv a fost identificat de o patrulă a Poliției de Frontieră.

ZUGO menționează că un accident similar s-a întâmplat luni, 31 octombrie, atunci când Rusia a lansat mai multe rachete în Ucraina. Una dintre acestea a fost doborâtă de sistemul de apărare ucrainean și a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat atunci că nu au fost raportate victime, dar casele unor localnici au rămas cu geamurile sparte.

De asemenea, Moldelectrica a comunicat luni, 5 decembrie, despre perturbații în sistemul electroenergetic din cauza noului atac masiv cu rachete în Ucraina, din aceeași zi.

ZUGO amintește că că primele deconectări de acest gen au avut loc marți, 15 noiembrie, atunci când mai multe regiuni din Republica Moldova au rămas fără electricitate. Ulterior, pe 23 noiembrie, au avut loc o nouă serie de deconectări masive. De asemenea, acestea au venit ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

 

Articole asemănătoare

Back to top button