fbpx

ultima oră | Parlamentul European a votat în favoarea acordării R. Moldova și Ucrainei statutului de țară candidat la UE

Decizie istorică pentru Republica Moldova! Parlamentul European a votat joi, 23 iunie, cu o mare majoritate rezoluția în care se cere acordarea statutului de țară candidat pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Despre asta a anunțat pe pagina sa de Facebook europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„529 voturi pentru Republica Moldova și Ucraina acum în Parlamentul European. Tocmai am votat cu foarte mare majoritate Rezoluția Parlamentului în care cerem acordarea statutului de candidate pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Rezultatul votului arată că în Parlamentul European nu mai există opoziție la Republica Moldova. Susținere totală”, se arată în mesajul eurodeputatului.

Foto: Siegfried Muresan via Facebook

În această seară urmează votul Consiliului European, care ar urma să oficializeze statutul de țară candidată al Republicii Moldova, dar și al Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button