fbpx

Ulanov și Jardan vor fi cercetați în continuare în libertate. Recursurile procurorilor, respinse judecătorii Curții de Apel

Curtea de Apel Chișinău a respins luni recursurile Procuraturii Anticorupție împotriva încheierilor emise de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care Denis Ulanov și Petru Jardan au fost plasați sub control judiciar. Cei doi sunt învinuiți în dosare de rezonanță și vor fi cercetați în continuare în stare de libertate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Precizăm că, procurorii solicitat plasarea celor doi deputați, cu statut de învinuit, în arest preventiv pentru 30 de zile. Totuși, atât pe 25 martie, cât și pe 5 aprilie, demersurile au fost respinse de judecători.

Potrivit materialelor cauzei, Denis Ulanov este învinuit de escrocherie și spălare de bani în dosarul fraudei bancare. Petru Jardan a primit acuzații pentru abuz de serviciu în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Amintim că, deputații au fost reținuți pentru 72 de ore, după ce acum două săptămâni în plenul Parlamentului a venit procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și a cerut să li se retragă imunitatea. Ulterior, ei au fost reținuți chiar în Legislativ, însă apoi eliberați sub control judiciar.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button