fbpx

Trafic intensiv la patru puncte de trecere a frontierei. Situația actuală de la granițele Republicii Moldova

Poliția de Frontieră prezintă informații actualizate despre situația de la granițele Republicii Moldova. Astfel, în dimineața zilei de luni, 8 martie, se atestă trafic intensiv în patru puncte de trecere a frontierei de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Ieșire din Republica Moldova

  • PTF Costești – Stânca (partea moldovenească, în jurul a 90 de mașini)
  • PTF Leușeni – Albița (partea moldovenească, în jurul a 40 de mașini)

Intrare în Republica Moldova

  • PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe (partea ucraineană, circa 50 de mașini/50 de pietoni)
  • PTF Tudora – Starokazacie (partea ucraineană, circa 50 de mașini)

Oamenii legii roagă participanții la traficul transfrontalier să folosească toate punctele de trecere, pentru a evita supraîncărcarea.

Circulație degajată se atestă la:

PTF Larga, PTF Briceni, PTF Otaci, PTF Criva, PTF Ocnița, PTF Ceadâr-Lunga 1/2, PTF Basarabeasca, PTF Vulcănești, PTF Mirnoe, PTF Giurgiulești-Galați, PTF Cahul, PTF Lipcani, PTF Sculeni.
În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 24 806 traversări persoane, dintre care un număr mai mare – 14 075 pe sensul de ieșire din țară. Cele mai multe traversări au fost ai cetățenilor străini – 19 122.

Cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 18.885 din totalul de traversări, iar 5914 de treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană.

Perioada mai intensă la frontieră, în care s-a atestat un aflux de călători, a fost între 20:00 și 01:00.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 13.703 de treceri, dintre care 5331 pe direcția intrare în Republica Moldova și alte 8372 de treceri la ieșire din țară. Totodată, numărul de 4064 a constituit trecerile minorilor ucraineni de până la 14 ani inclusiv.

Articole asemănătoare

Back to top button