fbpx

Tot mai mulți străini își doresc cetățenia R. Moldova, în contextul evenimentelor din Ucraina. Unde pot fi depuse cererile

Pe parcursul anului 2022, în contextul evenimentelor din Ucraina s-a atestat o creștere semnificativă a numărului de aplicanți la cetățenia Republicii Moldova. Potrivit datelor din Registrul de stat al populației, în raport cu anul 2021, în anul 2022 numărul cererilor pentru cetățenia Republicii Moldova a crescut de la 7168 la 10.799.
În aceste condiții, Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că a fost luată decizia ca cetățenii să aibă posibilitatea să depună cererile de dobândire și redobândire a cetățeniei Republicii Moldova la toate centrele multifuncționale din țară și din municipiul Chișinău.
Anterior, în ceea ce privește municipiul Chișinău, cererile puteau fi depuse doar la Secția cetățenie a Agenției Servicii Publice (str. Pușkin, 42).
Astfel, începând cu data de 3 ianuarie 2023, centrele multifuncționale din mun. Chișinău (nr.1, 2, 3, 4 și 5) vor presta spectrul complet de servicii în materie de cetățenie și anume, vor recepționa cererile pentru:
  • dobândirea cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere;
  •  dobândirea cetățeniei Republicii Moldova prin naturalizare;
  •  redobândirea cetățeniei Republicii Moldova;
  •  abrogarea Decretului sau a unei părți din Decretul Președintelui Republicii Moldova privind aprobarea renunțării la cetățenia Republicii Moldova;
  • determinarea apartenenței la cetățenia Republicii Moldova;
  • eliberarea adeverinței privind apartenenţă sau neapartenența persoanelor la cetățenia Republicii Moldova.
Informația detaliată cu privire la documentele necesare și termenul de examinare a cererilor în materie de cetățenie, precum și adresele juridice ale subdiviziunilor teritoriale și datele de contact pot fi vizualizate aici: http://www.asp.gov.md/ro/servicii/persoane-fizice/17.
Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button