fbpx

Tiraspolul acuză Chișinăul de reducerea livrărilor de gaz către malul stâng. Replica Moldovagaz

Tiraspolul acuză Chișinăul de reducerea livrărilor de gaz către malul stâng. Așa-zisele autorități din stânga Nistrului califică aceste acțiuni ca fiind „perfide și fără precedent” și, în context, prelungesc starea de urgență în sectorul energetic până pe 1 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, potrivit presei locale, așa-zisele autorități de la Tiraspol au precizat că „Chișinăul a încălcat în mod grav acordul existent între Moldovagaz și Gazprom”.

În stânga Nistrului a fost convocat așa-zisul Consiliu de Securitate, la care participanții au calificat acțiunile companiei Moldovagaz ca „fiind fără precedent și perfide, subliniind că în acest fel sunt puse în pericol întreaga industrie  și bunăstarea economică a regiunii”.

Compania Moldovagaz a redus volumul de gaze naturale livrate în regiunea transnistreană pentru luna noiembrie. Astfel, din cele 171 de milioane de metri cubi de gaz livrate de Gazprom R. Moldova, în regiunea transnistreană vor fi livrate doar 69 de milioane de metri cubi de gaz pe lună.

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a comunicat că decizia privind reducerea livrărilor în Transnistria a fost luată în contextul necesității aprovizionării întregii țări.

„I-aș sfătui pe ei să tacă dacă mergem conform legii trebuie în general trebuie să-i suspendăm pentru că nu achită”, a adăugat Vadim Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button