fbpx

Termenele limită de valabilitate a produselor importate în R. Moldova ar putea fi modificate

Termenele limită de valabilitate a produselor importate în Republica Moldova ar putea fi modificate. Noile reglementări presupun introducerea interdicției importului de produse alimentare care au un termen de valabilitate de până la de 90 de zile, din care a rămas mai puțin de jumătate de timp până la expirarea acestuia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul produselor alimentare cu o valabilitate de la 90 la 180 de zile, se stabilește interdicția de import, dacă au mai rămas mai puțin de 60 de zile până la expirarea termenului de valabilitate.

Totodată, se interzice importul produselor alimentare care au un termen de valabilitate mai mare de 180 de zile, din care a rămas mai puțin de 1/3 până la expirarea acestuia.

Actualmente, importul produselor alimentare este interzis în cazul în care a rămas mai puțin de jumătate din termenul de valabilitate al acestora. Autoritățile susțin că agenții economici întâmpină probleme la importul de produse alimentare care au un termen de valabilitate mai mare de 90 de zile, deseori fiind constatate cazuri de retur.

 

Articole asemănătoare

Back to top button