fbpx

Tarifele la energia electrică și termică livrată de Termoelectrica au fost majorate

Agenția Națională pentru reglementare în Energetică a aprobat un tarif provizoriu la energia electrică produsă de Termoelectrica. Acesta a crescut mai bine de două ori, de la 116 bani/kWh la 237 bani/kWh. A fost ajustat și tariful pentru energia termică – de la 1122 lei/Gcal (fără TVA) la până la 1772 lei/Gcal (fără TVA), o creștere cu peste cu 650 lei/Gcal, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acum patru zile, Termoelectrica a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ajustarea extraordinară a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor de către Termoelectrica, cu aplicare din 1 noiembrie 2020, adică retroactiv. Termoelectrica a argumentat necesitatea ajustării tarifelor prin majorarea prețurilor la gazele naturale procurate, cu cca 115,3 %.

În cadrul aceleiași ședințe, cu votul a patru directori ANRE a fost aprobat tarife provizorii pentru energia electrică produsă de centrala electrică de termoficare a CET-Nord. Astfel, prețul la energia electrică a crescut de la 162 bani/kWh la 284 bani/kWh, iar prețul la energia termică livrată de CET-Nord a crescut de la 1220 lei/Gcal (fără TVA) la 1742 lei/Gcal (fără TVA).

A fost ajustat tariful pentru energia termică livrată de Apă-Canal Chișinău la 1816 lei/Gcal (fără TVA), din 1 noiembrie. La fel au fost ajustate și tarifele pentru energia termică livrată de Termogaz-Bălți, Comgaz-Plus, Rețelele și Centralele Termice Comrat și Servicii Comunale Glodeni.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button