fbpx

Țara care anunță că va recunoaște certificatele de vaccinare din Republica Moldova

Republica Moldova și Georgia au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare. Acest lucru va facilita călătoriile în scop turistic, astfel încât cetățenii nu vor fi obligați să se autoizoleze sau să prezinte testul PCR.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, urmare a înțelegerii principiale atinse în cadrul întrevederii cu omologul georgian David Zalkaliani, desfășurate în marja Reuniunii ministeriale la Roma a Coaliției Globale împotriva Daesh.

Georgia este a treia țară cu care Republica Moldova a convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare. Primele două sunt Ungaria și Ucraina, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

MAEIE susține că demersuri similare au fost înaintate ministerelor afacerilor externe ale României, Turciei, Cehiei, Greciei, Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

De asemenea, au anunțat despre recunoașterea certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei și Muntenegru.

Articole asemănătoare

Back to top button