fbpx

Studenții UTM și elevii unui liceu renunță la carnețelele de note, agenda elevului și registre. Cum își vor verifica reușitele?

Administrația Universității Tehnice din Moldova și cea a Liceului Mircea Eliade din capitală anunță că, de acum înainte, instituțiile renunță la carnețelele pentru note, agenda elevului și chiar registre. Astfel, studenții și elevii își vor putea verifica reușitele online, datorită unei baze de date.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei de la liceu au testat metoda anul trecut, iar – pentru că au obținut un rezultat pozitiv – au decis ca anul acesta să pună inițiativa în aplicare. Astfel, elevii cât și părinții acestora pot accesa non stop platforma online studii.md printr-o parolă personalizată.

„În calitate de pedagog pot să transfer notele copilului în orice moment al zile din cele 24 de ore, dacă nu am reuşit la liceu. Este o platformă în care se face notarea copiilor, se pot scrie temele predate în clasă, temele copiilor pentru acasă”, spune un profesor pentru publika.md

Și administraţia UTM a făcut același pas, dând studențiilor șansa de a-și verifica toate informațiile pe o platformă online. Mai mult, cei care nu au acces la internet, în toate blocurile de studii urmează a fi amplasate terminale, acolo unde studentul poate accesa pagina utm.md, iar pentru a se loga – va utiliza o parolă personalizată.

„Are acces la situaţia academică, la orarul de studii, la ştiri, la informaţii personale despre el, pe care o poate corecta pe cea pe care a dat-o în admitere, cea care ţine de date cu caracter personal, inclusiv poate să le verifice şi să mai adauge, să spună că numărul de telefon s-a schimbat şi este necesar de unul nou”, a susținut prorectorul Universitaţii Tehnice din Moldova, Dinu Ţurcanu, pentru sursa citată.

Atât elevii de la liceu, cât și studenții universității s-au arătat încântați de schimbare, menționând că este o metodă accesibilă.

Articole asemănătoare

Back to top button