fbpx

sondaj | PAS și-ar păstra majoritatea în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar trei forțe politice ar accede în Legislativ. Este vorba despre PAS, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor. Cel puțin așa arată rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-Research”, la comanda Comunității pentru advocacy și politici publice „WatchDog.MD”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, din totalul respondenților, peste 33% ar vota PAS, în timp ce aproape 19% ar vota BCS. Puțin peste 7% și-ar da votul pentru Partidul Șor. Prima formațiune situată sub pragul de accedere în Legislativ ar fi PDCM, partid condus de ex-premierul Ion Chicu.

Din totalul respondenților deciși, peste 47% ar vota PAS, în timp de 26,6% și-ar da votul pentru BCS. Totodată, Partidul Șor ar acumula peste 7% din sufragii.

Astfel, în urma redistribuirii mandatelor partidelor/blocurilor electorale care nu au trecut pragul electoral, PAS ar obține o majoritate confortabilă în Parlament.

Cercetarea sociologică a fost realizată telefonic pe un eșantion de 1115 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, în perioada 4 – 13 aprilie curent. Marja maximă de eroare declarată de autori este de +/- 3,1%.

Autorii au prezentat și profilul respondenților, în funcție de formațiunea pentru care și-ar da votul.

Articole asemănătoare

Back to top button