fbpx

sondaj | Paradoxal: Tot mai mulți moldoveni pleacă în UE, însă numărul celor care vor aderarea Moldovei la Uniunea Euroasiatică crește

Tot mai mulți moldoveni susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Asta arată datele celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit rezultatelor, 39,5% din cei chestionați s-au pronunțat pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană (UE), în timp ce 40,8% dintre respondenți au spus că ar prefera să ne alăturăm Uniunii Euroasiatice.

Un sondaj asemănător efectuat la începutul lunii mai arăta că 37,5% dintre intervievați ar vota pentru aderarea la Uniunea Europeană, în timp ce 39% ar opta pentru aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică.

În prezent, peste 60% dintre moldovenii care au participat la sondaj sunt de părere că lucrurile în țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită, comparativ cu 24,3% care cred că lucrurile merg în direcția corectă. Chiar și așa, majoritatea respondenților (33,5%) spun că peste un an vor trăi mai bine.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-20 septembrie 2019, pe un eșantion de 1189 de persoane, care au atins vârsta de 18 ani, din 88 de sate și orașe din Republica Moldova. Eroarea sondajul este de maxim 3%.

Citește și: 

sondaj | Politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere: Plahotniuc nu se regăsește în listă

sondaj | Majoritatea moldovenilor cred că noul Guvernul va schimba lucrurile în țară, însă nu Maia Sandu este cel mai apreciat politician

Articole asemănătoare

Back to top button