fbpx

sondaj | Lăcomia, antreprenorii sau Chirtoacă: Cine, în viziunea chișinăuienilor, este responsabil de mirosul urât din oraș?

De ceva vreme mirosul urât din capitală dă mari bătăi de cap locuitorilor. Vinovat/ă de situație nu se știe cine este, însă Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a întrebat chișinăuienii cine, în opinia lor, este responsabil de situație.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii au putut răspunde „liber și multiplu”. Astfel, cei mai mulți (42,7%) au susținut că de vină sunt: „corupția din societate, lăcomia oamenilor; persoanele care fură, hoții”. Pe de altă parte, 31,9% au spus că vinovată e „conducerea Stației de Epurare a apei”, iar 31,9% au răspuns: „Businessul, antreprenorii care nu respectă legea, cei care au deteriorat Stația de epurare”.

În procentaje mai mici, oamenii au mai dat vina pe: Agenția Ecologică Teritorială Chișinău, Inspectoraul Ecologic de Stat, Ministerul Mediului, justiția, funcționarii Primăriei; ba chiar și pe câțiva politicieni: Chirtoacă, Ghimpu și Plahotniuc, dar și pe indiferența societății, în general.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-20 septembrie 2019, pe un eșantion de 1189 de persoane, care au atins vârsta de 18 ani, din 88 de sate și orașe din Republica Moldova. Eroarea sondajul este de maxim 3%.

Vezi și: sondaj | Majoritatea moldovenilor cred că noul Guvernul va schimba lucrurile în țară, însă nu Maia Sandu este cel mai apreciat politician

sondaj | Ei ar avea cele mai mari șanse de câștig. Cine sunt candidații favoriți pentru șefia capitalei?

Articole asemănătoare

Back to top button