fbpx

Șoferița care a lovit mortal o fetiță din Fălești, trimisă în judecată: Procurorii au cerut ridicarea provizorie a permisului acesteia

Procuratura Generală anunță că, cauza penală în privința tinerei care a tamponat mortal o fetiță din Fălești a fost expediată în instanța de judecată. Aceasta riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Procuratura raionului Fălești, a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința tinerei de 24 de ani, învinuită de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art. 264 alin.(3) din Codul penal).

Reamintim că, la 02 decembrie 2022, aproximativ la ora 07:35, învinuita, aflându-se la volanul unui automobil, pe un traseu din raionul Fălești, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, precum existenţa altor participanţi la trafic, contrar Regulamentului circulaţiei rutiere, s-a încadrat în manevra de depăşire a unui alt automobilul, cu ieşirea pe banda de circulaţie în sens opus, şi ca rezultat, a tamponat cu partea frontală a automobilului un pieton, care s-a dovedit a fi o minoră. Potrivit raportului de expertiză judiciară, minorei i-au fost cauzate traume incompatibile cu viața, care au dus la deces”, se arată într-un comunicat emis de Procuratură.

Învinuita și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Procurorii au solicitat ridicarea provizorie a permisului de conducere al învinuitei, măsură preventivă care a fost acceptată de judecătorul de instrucție.

La fel, în privința învinuitei a fost aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 de zile.

Tânăra riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Articole asemănătoare

Back to top button