fbpx

Socialiștii vor să „completeze” Constituția. Bolea: „Părinții – un bărbat și o femeie, iar căsătoria persoanelor de același sex, interzisă”

Socialiștii își doresc să facă modificări în Constituție. Deputații PSRM și doresc anumite stipulări cu privire la familie. În prag de campanie electorală, aceștia spun că vor ca în legea supremă să fie scris că părinții sunt, nemijlocit, un bărbat și o femeie, iar căsătoria persoanelor de același sex este interzisă. În acest sens, parlamentarii au anunțat o nouă inițiativă legislativă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul socialiștilor critică dur conceptul de cuplu format din două persoane de același sex, catalogându-l drept „un atentat la noțiunea de familie”.

Propunerea deputaților PSRM vine în contextul în care, în prezent, legislația Republicii Moldova, stipulează clar că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie”.

„În ultimii ani pe plan mondial și regional, sunt forțe ce bat și atentează la valorile familiale, proprii societății moldovenești și a altor țări. Diferite mișcări care atentează la familia tradițională, marșuri și propagande ce iau amploare”, a declaral socialistul Vasile Bolea în cadrul unui breifing de presă.

Precizăm că, liderul actual al socialiștilor, Igor Dodon, de asemenea, a promovat, în discursurile sale, „conceptul de familie tradițională”.

Anterior, au fost organizate și manifestații publice în acest sens.

„În pofida tuturor încercărilor de a ne infiltra valori străine, peste 90 la sută dintre cetățeni se declară promotori și susținători ai familiei tradiționale. Nu vom permite să ni se distrugă ceea ce stă la baza societății noastre”, a declarat Dodon în vara anului 2019, pe când era șef de stat.

Căsătoria între persoane de același sex, cunoscută și sub numele de căsătorie gay sau căsătorie homosexuală, este căsătoria între două persoane care sunt de același sex legal sau biologic.

Primele legi care au permis căsătoria între persoane de același sex au fost adoptate încă de la sfârșitul secolului XX.

Momentan, circa 19 state permit cuplurilor de același sex să se căsătorească. Printre acestea se regăsesc: Canada, Danemarca, Franța, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Norvegia, Anglia, Scoția, Țara Galilor, Spania, Statele Unite, Suedia, Țările de Jos și altele.

Articole asemănătoare

Back to top button