fbpx

Slusari, după consultări: „N-are rost să avem o atitudine serioasă. Sunt niște formalități”

„N-are rost să avem o atitudine serioasă” sau „Nu se doreșste ca țara să fie salvată acum”. Sunt două dintre declarațiile deputatului Platformei DA, Alexandru Slusari, după consultările pe care le-a avut cu președinta Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 „Sunt formale și nu are rost să avem o atitudine foarte serioasă cu privire la aceste consultări. Din punctul meu de vedere, decizia a fost luată demult. Reiterez  că foaia noastră de parcurs era cea ma bună, dar nu se dorește să fie salvată acum țara”, a spus Slusari.

În același timp, parlamentarul a precizat că a venit singur la Președinție întrucât frațiutne Platformei DA „conștientizează că ceea ce se întâmplă este o formalitate”.

Amintim că, Pentru Moldova, dar și socialiștii au anunțat că nu participă la consultările cu șefa statului. Aceștia au motivat decizia  prin faptul că parlamentarii sunt în ședință și au propus să vină Maia Sandu în Legislativ.

Precizăm că, Maia Sandu a anunțat consultări cu deputații după ce a fost boicotată audierea echipei guvernamentale a lui Igor Grosu, care urma să ceară votul de încredere joi. Subiectul nu a fost dezbătut din lipsă de cvorum, după ce PSRM și Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe.

Pe de altă parte, majoritatea formată de cele două formațiuni a anunțat în plen că este împotriva alegerilor parlamentare anticipate. Parlamentarii vizați insistă pe desemnarea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru și afirmă că dacă acesta se retrage sau nu va putea candida, se va identifica prioritar o altă persoană pentru această poziție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button