fbpx

Sindicatele continuă să protesteze: „Prevederile CNESP contravin standardelor internaționale în domeniul muncii”

Federația Sindicală a Educației și Științei (FSEȘ) continuă își arate nemulțumirea împotriva deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) ce obligă personalul didactic al instituțiilor de învățământ să efectueze teste la fiecare două săptămâni din banii proprii. În cadrul unei ședințe extraordinare, Federația Sindicală a solicitat autorităților „să-și revizuiască neîntârziat hotărârea”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentații Federației au menționat în cadrul unei postări pe Faebook că „Legea securității și sănătății în muncă nr. 186/2008 stabilește că măsurile privind securitatea, igiena şi sănătatea în muncă nu vor comporta, în nicio situaţie, obligaţii financiare din partea lucrătorilor”.

De asemenea, ei subliniază că cheltuielile ce ţin de organizarea şi efectuarea examenului medical sunt suportate de angajator.

„Evident că prevederile Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 23 august 2021 contravin standardelor internaționale în domeniul muncii și cadrului normativ național. Pornind de la misiunea și rolul său statutar, Federația Sindicală a Educației și Științei nu susține asemenea dispoziții care conduc la înrăutățirea situației economice și de muncă a salariaților”, se mai arată în postare.

Totodată, ministra Sănătății a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că testarea se va face pe cont propriu, întrucât statul nu intenționează să suporte astfel de cheltuieli.

Citește și: „Abuz și încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților”. Sindicatele, despre regulile de vaccinare ale profesorilor

 

Articole asemănătoare

Back to top button