fbpx

Sesizarea socialiștilor cu privire la interzicerea simbolurilor ce propagă războiul, declarată inadmisibilă de CC

Curtea Constituțională (CC) a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, privind constituționalitatea amendamentelor la Codul contravențional, care se referă la interzicerea simbolurilor ce propagă războiul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Se declară inadmisibilă sesizarea depusă de Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, pentru controlul constituționalității proiectului de lege nr. 15 din 20 ianuarie 2022 privind modificarea Codului contravențional al Republicii Moldova, adoptat prin Legea nr. 218 din 24 decembrie 2008”, se arată în comunicatul CC.

Decizia luată de CC este definitivă și nu poate fi supusă vreunei căi de atac.

Amintim că Parlamentul a adoptat joi, 7 aprilie, un amendament la Codul Contravențional, care interzice pe teritoriul Republicii Moldova simbolurile care propagă războiul, printre care „Z”, „V” sau așa-numită panglică „Sf. Gheorghe”.

Persoanele fizice care care vor încălca interdicția riscă o amendă de până la 9000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității depână la 60 de ore, iar persoanele juridice – o amendă de până la 18.000 de lei.

Ulterior, deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor s-au adresat către CC cu o sesizare privind constituționalitatea amendamentelor la Codul contravențional, votat de Parlamentul Republicii Moldova la 7 aprilie 2022.

Articole asemănătoare

Back to top button