fbpx

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cere mărirea numărului de procurori

Procuratura Anticorupție cere mărirea numărului de procurori din cadrul Procuraturii Generale de la 720 la 750 și personalului auxiliar de la 700 la 750. În acest sens, șeful PA, Viorel Morari, a expediat o scrisoare președintelui Parlamentului, prin care solicită revizuirea hotărârii privind aprobarea numărului de personal al instituției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat al PA se menționează că volumul de muncă al procurorilor a crescut mult peste estimările făcute în perioada când a fost aprobat numărul de personal, iar în condițiile actuale, suprasolicitarea procurorilor nu permite întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele a circumstanțelor cauzelor, precum și asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, impunându-se măsuri administrative pentru soluționarea acestei chestiuni.

„Mai mult, în cazul unui volum mare de lucru există pericolul admiterii erorilor în efectuarea investigației, cât și a imposibilității efectuării acțiunilor de urmărire penală concomitent pe toate cauzele penale din gestiune. Aceste neajunsuri fac vulnerabili procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în cazul unui eventual control frontal al activității și pot influența inamovibilitatea și independența acestora”, se arată în același comunicat.

Procuratura Anticorupție mizează pe înțelegerea problemei sus-abordate și își exprimă speranța că Parlamentul va vota modificările solicitate în timp util, astfel încât acestea să se regăsească și în proiectul Legii Bugetului pentru anul 2020.

Foto: Procuratura Anticorupție
Foto: Procuratura Anticorupție

Articole asemănătoare

Back to top button