fbpx

Șeful CNAM: Spitalele regionale trebuie să se afle în gestiunea directă a Ministerului Sănătății

Potrivit directorului  Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Ion Dodon, trecerea spitalelor raionale din gestiunea Consiliilor Raionale în gestiunea Ministerului Sănătății va îmbunătăți calitatea serviciilor medicale și va asigura investiții masive în echipamente moderne.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful CNAM dă asigurări că reforma spitalelor nu prevede nicidecum închiderea acestora, din contra, trecerea spitalelor raionale în gestiunea Ministerului Sănătății va permite modernizarea și dezvoltarea lor.

Persoana asigurată are dreptul la asistență medicală gratuită, iar această asistență trebuie să fie de calitate. Opinia mea este că țara ar obține mai multe beneficii, dacă spitalele raionale s-ar afla în gestiunea directă a Ministerului Sănătății. De exemplu, serviciile în domeniul obstetric și ginecologic, serviciile din domeniu accidentelor cerebrale vasculare. Noi nu ne putem permite ca fiecare spital raional să dezvolte anumite servicii, de aceea ele trebuie să fie regionalizate și acest lucru nu poate fi făcut de un consiliu raional, pentru că fiecare consiliu raional crede că spitalul său este mai important”, a spus directorul CNAM, Ion Dodon, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Acesta a mai declarat că nu au suficiente resurse locale, dar și competențele necesare pentru a gestiona spitalele reginale.

Nu vedem ca în raioane să se investească în spitale și ceea ce am putea obține în afară de regionalizare este o distribuire mai bună a resurselor. Dacă avem un singur aparat tomograf și două spitale raionale? Unde să-l repartizăm? Cert este că proprietatea administrațiilor publice locale rămâne intactă”, a mai declarat Dodon.

Aminitm că, Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii ocrotirii sănătății, care prevede trecerea spitalelor raionale din subordinea consiliilor raionale în gestiunea Ministerului Sănătății.

Articole asemănătoare

Back to top button