fbpx

Ședințele Executivului, amânate până la o decizie a Înaltei Curți. Ciocoi: „Vrem să știm exact care este mandatul unui Guvern interimar”

Cabinetul de miniștri nu se va întruni în ședințe, cel puțin până la o hotărâre a Curții Constituționale (CC) ce vizează atribuțiile Guvernului interimar. Informația a fost comunicată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul unor declarații de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„S-a decis să amânăm ședințele Guvernului în așteptarea deciziei Curții Constituționale ca să știm exact care este mandatul unui Guvern Interimar. Ce putem adopta și ce nu putem adopta”, a spus Ciocoi.

Amintim că președinta Maia Sandu s-a adresat Curții Constituționale și a solicitat verificarea constituționalității mai multor legi. Astfel, șefa statului vrea să știe dacă Președintele și Guvernul demisionar cu prim-ministru interimar este în drept să efectueze remanieri de cadre.

Totodată, CC va explica dacă Executivul demisionar este în drept să semneze tratate internaționale.

Citește și: Maia Sandu sesizează Curtea Constituțională. Vrea să verifice constituționalitatea unor limitări ale președintelui și Guvernului demisionar

ZUGO amintește că Guvernul Chicu și-a anunțat demisia la  23 decembrie curent. Ulterior, din Guvernul demisionar au anunțat că pleacă trei miniștri: ministrului Finanțelor, Sergiu Pușcuța, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, și ministrul Economiei, Anatol Usatîi.

Atunci, președinta Maia Sandu nu a acceptat să emită decretul privind actul de demisie al acestora. Sandu a explicat că legea nu permite demisia miniștrilor din cadrul unui Executiv aflat deja în demisie.

Momentan, Guvernul este condus de premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Articole asemănătoare

Back to top button