fbpx

Se apropie data limită! Familiile care găzduiesc refugiați și vor să primească ajutor financiar de la WFP trebuie să se grăbească

Programul Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite (WFP) încurajează familiile din Moldova care găzduiesc refugiați să continue să se înregistreze  până pe 7 mai 2022 pentru a primi ajutorul financiar în valoare de 3500 de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Scopul ajutorului financiar este de a susține gospodăriile care găzduiesc cel puțin doi sau mai mulți refugiați timp de mai mult de o săptămână să-și acopere cheltuielile adiționale pentru alimente și alte nevoi esențiale.

Pentru a se înregistra pentru primirea ajutorului, familiile din Chișinău pot folosi portalul de înregistrare online (UAHelp) unde trebuie să se înregistreze atât capul familiei gazdă, cât și refugiatul(refugiații), folosind același cod primit la înregistrarea online.

Dacă nu puteți sau nu doriți să vă înregistrați online, veniți la un eveniment de înregistrare personală pentru familiile gazdă, la unele din următoarele locații:

LOCAȚIILE ÎN CHIȘINĂU

  • Pretura Botanica – str. Teilor 10
  • Pretura Buiucani – str. Mihai Viteazul 2
  • Pretura Centru – str. Bulgară 43
  • Pretura Ciocana – bd. Mircea cel Bătrân 4/3
  • Sectorul Râșcani – Centrul de plasament temporar al persoanelor refugiate – str. Studenților
    7/5

În alte raioane ale Republicii Moldova, familiile se pot înregistra în persoană la consiliile locale (primării) până la data limită de 7 mai. Familiile gazdă vor primi ajutorul financiar în termen de șapte zile de la înregistrarea cu succes.

Până în prezent au solicit înregistrarea peste 8200 de persoane, dintre care 6700 au fost confirmate. Peste 6200 de gospodării au primit deja transferurile bănești și restul sunt procesate și vor fi finalizate în următoarele câteva zile.

„Familiile din Moldova au fost foarte generoase, deschizându-și ușile caselor sale pentru a oferi ajutor vecinilor în situație de dificultate”, a menționat Cesar Arroyo, Șeful Oficiului WFP în Moldova.

„Ajutorul dat va ușura un pic situația atât a refugiaților, cât și a familiilor gazdă. Încurajăm fiecare familie gazdă să se înregistreze înainte de termenul limită”.

Programul de ajutor financiar, parte a răspunsului umanitar al WFP în Moldova, a fost lansat la 25 martie 2022, în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Moldova găzduiește peste 90.000 de refugiați din Ucraina, majoritatea fiind găzduiți de moldoveni, alții închiriind apartamente libere și camere de hotel, și restul fiind plasați în Centrele de Plasament pentru Refugiați din toată țara. Plus la ajutorul financiar, WFP, prin intermediul partenerilor săi, oferă mese calde și asistență cu vouchere pentru refugiații din Moldova.

Pentru mai mulți informație sau ajutor la înregistrare, apelați la Linia fierbinte: +373 60865841

Articole asemănătoare

Back to top button