fbpx

Scandalul influencerilor de pe Instagram: Cum s-au expus procurorii asupra acestui caz

După ce trei dintre vloggeri au depus plângeri la poliție precum că „le-au fost blocate conturile de Instagram”, scandalul influencerilor de pe Instagram a ajuns în vizorul oamenilor legii. Materialele au fost examinate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). În rezultat, procurorii au refuzat urmărirea penală din lipsa elementelor vreunei infracțiuni de domeniul cibernetic sau contra patrimoniului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit PCCOCS, acțiunile deplânse nu sunt prevăzute de actualul Cod Penal al Republicii Moldova, ceea ce a stat, în primul rând, la baza refuzului pentru pornirea urmăririi penale. Persoanele au fost informate despre refuzul de a porni urmărirea penală, cu posibilitatea de a contesta hotărârea.

Amintim că în acest scandal sunt implicate mai multe persoane vizibile în mediul online, precum Emilian Crețu, Ella Chistol, Katy Black, Dan Ioniță și Daniela Costețchi.

Vloggerița Ella Chistol a publicat pe pagina sa un videoclip în care a relatat despre cum contul său de Instagram, cu peste 150.000 de urmăritori, a fost șters. Aceasta susține că o altă vloggeriță, Daniela Cheltuitor, împreună cu o persoană care se ascunde sub identitate străină, ar fi deposedat-o de pagină.

Ella a adăugat că au fost șantajați și alți influenceri, fiind și din cei care au achitat bani pentru a fi lăsați în pace.

În scandal este implicat și vloggerul Ivan White, care de asemenea a rămas fără contul său de Instagram. Tânărul spune că nu s-a așteptat la un astfel de comportament din partea Danielei, deoarece erau prieteni, iar el ar fi ajutat-o de nenumărate ori.

Persoana învinuită, Daniela Cheltuitor, a reacționat spunând că este nevinovată, iar toate acuzațiile ar fi minciuni. „Dacă aveți atâtea dovezi, de ce nu am primit nici un apel de la poliție?”, a întrebat tânăra.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button