fbpx

Șase milioane de lei, transferate din Cipru în Moldova, puse sub sechestru. Cu ce scop a fost trimisă suma de bani?

Curtea de Apel a admis recursul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a aplicat sechestru pe unele bunuri dobândite pe cale criminală, în valoare de șase milioane lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Admiterea solicitării procurorilor PCCOCS vine după ce, în septembrie curent, Judecătoria Chișinău a respins un demers al procurorilor de aplicare a sechestrului pe bunuri în valoare de șase milioane lei. Prin urmare, refuzul instanței de judecată a determinat necesitatea declanșării căilor de atac.

Suma de bani asupra căreia procurorii PCCOCS au solicitat aplicarea sechestrului a fost transferată din Cipru, pentru pretinse servicii IT, care ar fi fost prestate de către o companie din Republica Moldova.

Mijloacele financiare, însă, potrivit procurorilor, au fost dobândite din infracțiuni conexe traficului de ființe umane. Mai mult decât atât, în încercarea persoanelor implicate de a atribui un caracter ilicit al veniturilor, aceștia au comis și infracțiunea de spălare a banilor.

Articole asemănătoare

Back to top button