fbpx

S-a stabilit data primei ședințe a Curții de Apel Chișinău privind dosarul Șor

După strămutarea dosarului Șor de la Cahul, Curtea de Apel Chișinău a fixat data primei ședințe. Aceasta urmează să aibă loc pe 13 septembrie, începând cu ora 14.00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Raportor pe dosar este judecătorul Ion Bulhac, conform agenției IPN. Din completul de judecată mai fac parte și magistrații Stelian Teleucă și Oxana Robu.

Anterior Curtea de Apel Chișinău informa că dosarul a fost repartizat în mod automat-aleatoriu unui complet de judecători, prin intermediul unui program integrat de gestionare. Amintim că avocații lui Șor au depus o cerere la Curtea Supremă de Justiție privind strămutarea judecării cauzei penale.

În 2017 politicianul și omul de afaceri controversat a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive.

În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. După schimbarea puterii în 2019 și plecare sa în străinătate, organele de urmărire penală i-au intentat lui Ilan Șor dosar penal pentru părăsirea ilegală a țării.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button